...altyd nijsgjirrich!

MOOI JUBILEUMFEEST VROUWEN VAN NU GIEKERK MET HONDERD VROUWEN

Vrijdagmiddag en –avond vierden de leden van Vrouwen van Nu Giekerk feest in Stania State in Oentsjerk. Dit jaar bestaat de afdeling 85 jaar. Het bestuur had een expositie ingericht met allerlei bezienswaardigheden uit het verleden, zoals jubileumkleden van vorige jubilea, werkstukken gemaakt bij diverse cursussen, oorkondes, foto’s enz. enz. Honderd leden, getooid met hoed of hoofdtooi, toasten ’s middags met elkaar op deze mooie verjaardag.

Op twee schermen waren foto’s te zien en een filmpje van een excursie naar Arnhem in 1950. Verschillende dames herkenden daarop familieleden die voor hen lid waren van de vrouwenvereniging.
Lid Annie Bergema onthulde het speciaal voor dit jubileum gemaakte quiltkleed met daarop alle namen van de bijna 150 leden van de vereniging. Zij overhandigde de maker Jelly Riemersma als dank een boeket bloemen en een cadeaubon.

Na een heerlijk diner werden de leden getrakteerd op een mooie lezing van Inez Timmer. Zij nam de leden mee in de ontstaansgeschiedenis van het lied Lili Marleen. Tot slot zongen de vrouwen samen met Inez Timmer het lied We’ll meet again, een mooie afsluiting van de laatste avond van dit winterseizoen. Voorzitter Wytske van der Werff bedankte Inez Timmer voor haar lezing, en alle medewerkers van Stania State voor de gastvrije ontvangst.

Gedurende de zomermaanden is het mogelijk om deel te nemen aan fietstochten en zijn er excursies naar prachtige tuinen.
In september start het nieuwe seizoen met een thema ochtend in het bos van Ypey