...altyd nijsgjirrich!

Minisymposium en open dag Zorgboerderij Moai Seldsum

Vrijdag 17 juni organiseerde Zorgboerderij Moai Seldsum een minisymposium gevolgd door een open dag. Het thema van de dag was “Kleinschaligheid en kwaliteit, zo bijzonder! “ Het doel van het symposium is om de stand van zaken voor wat betreft de zorgtransitie met elkaar te delen, wie loopt tegen welke problemen aan en wat zijn de gevolgen. Met 40 deelnemers was de opkomst boven verwachting.

Het doel van deze ochtend was om verbindingen te creëren en te versterken. Men hoopt hiermee een positieve beweging te veroorzaken zodat het geld ook daadwerkelijk bij de zorgvrager terecht komt en niet gaat zitten in regelzaken en administratieve lasten. De zorggast en ouders/ verzorgers kwamen aan het woord en vertelden waarom de zorg voor hun zo hard nodig is en waar ze tegenaan lopen. De vertaalslag werd gemaakt naar de werkvloer en in alles zal de zorg voor de zorggast centraal moeten staan. Wat is goede zorg op maat en wat is hier voor nodig. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Daarna was er voor iedereen een “open dag” met vele activiteiten. Iedereen was welkom op de Sanjesreed 14, waar men een kijkje kon nemen op het melkveebedrijf waar het boerderijleven wordt gecombineerd met zorg. Naast dagbesteding en skoalle biedt Zorgboerderij Moai Seldsum ook beschermd wonen, zelfstandigheidstraining en deeltijd wonen aan. Ze organiseerden, in samenwerking met zorgaanbieders uit de regio, een markt met diverse stands en ook de inwendige mens kon goed worden verzorgd. Vertier was er door middel van verschillende demonstraties met dieren en er was een springkussen voor de kinderen aanwezig. De echte fanatiekelingen konden zich uitleven op de stormbaan. Oftewel voor een ieder wat wils!

Er was veel belangstelling.