...altyd nijsgjirrich!

Kennis over de lokale democratie vergroten?

Wat zijn de taken en bevoegdheden van de gemeente? Wie is en wat doet de gemeenteraad, het college en de burgemeester? Hoe kunt u als inwoner invloed uitoefenen op het gemeentebestuur? Hoe voer je een politiek debat?

Cursus Politiek Actief in gemeentehuis Tytsjerksteradiel
Wilt u uw algemene kennis over de lokale democratie vergroten? Of heeft u plannen om u bij de volgende verkiezingen verkiesbaar te stellen als gemeenteraadslid? Dan is de cursus Politiek Actief iets voor u. De cursus combineert de theorie over het politieke stelsel met lessen uit de praktijk.

De cursus Politiek Actief bestaat uit 6 avondbijeenkomsten. De laatste bijeenkomst is het bijwonen van een raadsvergadering. De raadsgriffier leert u, samen met ervaren gastdocenten, tijdens de cursus de kneepjes van het vak. De cursus is voor inwoners van Tytsjerksteradiel en de deelname is gratis.

Data en locatie
Data: 13 december 2016, 10 januari, 24 januari, 7 februari, 28 februari en 16 maart 2017 Locatie: gemeentehuis, Raadhuisweg 7 in Burgum
Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Informatie en aanmelden
Meer informatie vindt u op raad.t-diel.nl/politiekactief. Hier vindt u ook het aanmeldformulier voor de cursus (inschrijven kan tot 17 november 2016).
Daarnaast kunt u bellen met de raadsgriffie Tytsjerksteradiel (0511) 460 509.

Doe mee aan de gratis cursus Politiek Actief!