...altyd nijsgjirrich!

Planet Earth concert

De Bazuin Oenkerk geeft Planet Earth een koperrandje. Kom, luister, kijk en dompel onder in de wonderschone wereld. Brassband De Bazuin Oenkerk duikt onder in de muzikale wereld en omlijst de BBC-serie Planet Earth, vol indrukwekkende filmbeelden van onze wonderschone aarde, met een brassrandje!

Zaterdag 16 november op het jaarlijkse verenigingsconcert van De Bazuin Oenkerk draait alles om Planet Earth.
De drie orkesten van de vereniging spelen een keur aan werken die de pracht van Moeder Aarde muzikaal vertalen. De muziek wordt ondersteund door indrukwekkend beeld uit de prijswinnende en wereldberoemde BBC-serie Planet Earth met wilde dieren, landschappen, onderwater- en luchtbeelden van over de hele wereld.
In tijden van klimaatverandering, extreme weersomstandigheden en flora en fauna die in de knel komen, wil De Bazuin de aandacht vestigen op de verbluffende schoonheid van het dierenrijkdom en de plantenwereld. Hoe kwetsbaar, weerloos en teer alles is, maar ook hoe veerkrachtig, dynamisch en sterk, wordt in deze avond in muziek en beeld gevangen.
Oentsjerk, november 2019:
Het Planet Earth-concert is hét moment in het jaar om alle de drie orkesten van de succesvolle brassband uit de Trynwâlden tegelijk het podium betreden en te beluisteren zijn.
Bazuin A is het vlaggenschip en opereert al jaren aan de top van Nederland. Het kampioensdivisieorkest –al jaren vertrouwd onder leiding van Klaas van der Woude- is een van de favorieten bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) in Utrecht.
Dat geldt ook voor De Bazuin B die uitkomt in de in de tweede divisie. Het B-orkest is een veelzijdig en drukbezet orkest dat het jaar rond door de hele provincie optreedt. Van wedstrijden tot jazzconcerten, van kerkdiensten tot klassieke optredens, B is van alle muzikale markten thuis. Dirigent Sietse Hamersma zwaait de scepter bij de fanatieke groep muzikanten.
De jongste muzikanten kunnen hun talent ontwikkelen bij het C-orkest, de kweekvijver van de vereniging. De vaste dirigent van de alsmaar groeiende jeugdband, Trienke Gietema, wordt vanavond vervangen door Sietse Hamersma.

POSTER