19:30 Gytsjerk

Vervoersmaatschappij Arriva streeft ernaar om te komen tot het zogenoemde ,,strekken’’ van de buslijnen. Dat wil zeggen dat ze tijdwinst willen boeken door verspreid in de provincie niet meer door de dorpskernen te rijden, maar te stoppen bij een halte aan de rand van het dorp.

De werkgroep ‘De bus hoort erbij Gytsjerk’ heeft in 2017 een enquête gehouden naar de mening van de Gytsjerkers over de bus  door het dorp. Daar is veel respons op gekomen en er zijn in korte tijd meer dan 500 handtekeningen opgehaald. Dit zijn allemaal mensen die een bushokje en een ruime fietsenstalling bij het gloednieuwe dorpscentrum willen zien. Daarvoor zijn ook uitstekend bruikbare alternatieven ontwikkeld, die we in overleg met onze gemeente graag willen voorleggen aan de bewoners, aan de provincie en Arriva.

De werkgroep legt samen met Doarpsbelang Gytsjerk de ideeën van Arriva aan iedereen voor. Die plannen houden in een buslijn, die niet meer door het dorp loopt, maar langs de Trynwâldsterdijk. Er komt dan een halte voor de rotonde bij de Nieuwe Straatweg. “De halten liggen direct aan de weg en tegenover elkaar, waardoor de weg visueel versmald wordt. Dat heeft een remmend effect op de snelheid van het autoverkeer” schrijft de provincie hierover.

De werkgroep ‘De bus hoort erbij’ en Doarpsbelang Gytsjerk willen graag weten wat u vindt van deze plannen. Wij vinden dat we veel betere alternatieven hebben. Stuur uw mening zo spoedig mogelijk naar doarpsbelanggytsjerk@hotmail.com, zodat ze de reacties mee kunnen nemen naar het overleg met Arriva op 13 februari aanstaande.

Gytsjerk