20:00 Ryptsjerk

In februari 2020 vindt de première plaats van “’n Muzikale Verbeelding”, een bijzonder concert door het Goedhoutensemble o.l.v. Stella Boggia-van Maris, van cultuurcentrum de Wâldsang. Hierin brengt deze blokfluitgroep een ode aan Rembrandt door live muziek te combineren met filmbeelden van werken van deze beroemde schilder. Via basale zwart wit tekeningen met een enkele melodie daaronder, wordt middels steeds complexer wordende muziek toegewerkt naar de meest kleurrijke schilderijen. Als slotstuk wordt Händels Music for the Royal Fireworks uitgevoerd. Deze try-out is met een leuke knipoog naar de in 2018 in Ryptsjerk uitgevoerde voorstelling “Yn ’t skaad fan ‘e toer”, over Antje van Uylenburgh, de schoonzus van Rembrandt. De zaal gaat open om 19.30 uur. Zie ook de bijgaande flyer.

Benieuwd geworden? Zin om te luisteren en te kijken naar deze try-out? Welkom!

De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.