14:30 Ryptsjerk

In kulinêre kuier de ‘Smaak fan Ryptsjerk’ proeven!

RYPTSJERK – Het Maaitiidsevenemint in Ryptsjerk ‘mei wer los’ om het even in hun eigen woorden te zeggen en dat gebeurt in 2022 met een zogenaamde ‘kulinêre kuier’. Het is een nieuwe activiteit van Pytsje Cuperus, Harmen Westra en Tseard Hoekstra die samen al jaren het Maaitiidsevenemint organiseren. Een activiteit die ontmoeting en ontdekking samenbrengen.

De eerste kulinêre kuier is op zondag 22 mei vanaf 14.30 uur. Mensen kunnen elkaar dan weer ontmoeten tijdens een wandeling die in het teken van de ontdekking staat. Een ontdekkingstocht naar de Smaak fan Ryptsjerk, proeven wat er allemaal te krijgen is op het gebied van eten en drinken in het ‘doarp fan de Protters’.

En dat dan ook nog op een verantwoorde, gezonde manier: wandelen. Bewegen dus, het evangelie voor een gezond leven. Al wandelend kun je op verschillende plekken verschillende gerechten tegen komen. Op de Riedswâl is er soep, in het Slachtebosk zijn er diverse salades en de Johannahoeve laat je nader kennismaken met de verschillende soorten kaas.

Teetún De Hollen verrast de wandelaars met verschillende soorten quiche en Il Casale heeft diverse soorten pizza in de aanbieding. De Smaak fan Ryptsjerk op vijf verschillende locaties met als bonus muzikale klanken op alle locaties zodat eten pas echt een beleving wordt.

Daarnaast kunnen belangstellenden ook een zogenaamde ‘Histoaryske Kuier’ maken langs de verschillende bordjes die tonen hoe het ooit was. Er zijn kosten aan de deelname verbonden, waarvan de opbrengst bestemd is voor ‘Samen in actie voor Oekraïne’, giro 555. Opgeven kan, graag voor 1 mei,  via de mail mteryptsjerk@gmail.com.