...altyd nijsgjirrich!

Jeugdteams, dorpenteams en regioteams, hoe zit dat allemaal?

Jeugdteams, dorpenteams en regioteams in de gemeente, hoe zit dat allemaal?

Jeugdteam  Bij de Jeugdteams van Tytsjerksteradiel kunt u terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien. De gezinswerkers van deze teams ondersteunen jeugdigen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en hun ouders / verzorgers als er vragen of problemen zijn.

 

Vragen   Ouders en opvoeders kunnen diverse (hulp)vragen hebben. Heeft mijn kind ADHD? Welke zorg past er bij mijn kind? Is mijn kind dyslectisch? Waarom is mijn kind zo angstig? Mijn kind eet slecht, wat kan ik doen? Waarom is mijn kind altijd zo boos? Ontwikkelt mijn kind zich wel goed? Met al dit soort vragen kunt u bij de Jeugdteams terecht.

 

Professionals   In de Jeugdteams werken professionals. Ze hebben veel ervaring en kennis. Ze werken dichtbij u in de dorpen. Ze geven advies en kunnen uw vragen beantwoorden. Dit kan indien gewenst anoniem. Als u contact opneemt met het Jeugdteam, maakt één van de medewerkers een afspraak met u om langs te komen. Samen gaat u op zoek naar een oplossing die past bij uw situatie.

Dorpenteam  Bij het dorpenteam van Tytsjerksteradiel kunt u terecht met al uw vragen over zorg, welzijn, wonen en werk. In het dorpenteam werken professionals dicht bij u. Heeft u bijvoorbeeld vragen over hulp in de huishouding, omgaan met een beperking, eenzaamheid, dagbesteding of over ondersteuning van uw inkomen? Dan kunt u bij het dorpenteam terecht. De medewerkers richten zich op de leeftijd van 18 tot 100 jaar.

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Een medewerker maakt een afspraak met u en komt bij u langs. Tijdens het gesprek wordt u (hulp)vraag besproken. Samen gaat u op zoek naar een oplossing die past bij uw situatie. Wat heeft u nodig? Wat kunt u zelf doen of met hulp van uw omgeving? Als het nodig is zorgt het dorpenteam ervoor dat u professionele ondersteuning krijgt.

Tichtby Elkoar   Wilt u meer informatie over de Jeugdteams en Dorpenteams in Tytsjerksteradiel? Kijkt u dan eens op de site tichtbyelkoar.nl. Op deze site kunt u alle vragen en antwoorden vinden over zorg, werk en jeugd.

Klimmen Op Eigen Kracht; KOEK in regio Noord

Doen wat je altijd al hebt willen doen. Zet dan je talenten in om je doelen waar te maken. De regiowerkers van KEaRN ondersteunen je daar graag bij.

Ben jij bijvoorbeeld de nog niet ontdekte schrijver, taartenbakker, fotograaf of zangeres. Wil je eindelijk je droom bedrijf, -studie of -baan starten en heb je daar ondersteuning bij nodig. Of heb je de wens om iets te veranderen in je privé leven, je tuin opruimen, afvallen of de liefde van je leven vinden om weer in beweging te komen. De regiowerkers van KEaRN zijn op zoek naar bewoners jong én ouder(en) om hun leven positief op zijn kop te zetten.

Contactpersonen voor het dorp Aldtsjerk:

Jeugdteam   –  Wendy de Lang  –  wdelang@jeugdteamtd.nl  –  06-32273100

Dorpenteam  –  Margaret Reekers  –  mreekers@dorpenteamtdiel.nl   –  0511-460831

Regioteam Kearn  –  Mardjantie Kneefel  –  mardjantie.kneefel@kearn.nl  –  06 30010269