...altyd nijsgjirrich!

Nieuwjaarsduik Aldtsjerk

Op de grauwe en grijze Nieuwjaarsdag plonsden elf nieuwjaarsduikers bij café Moarkswal in Aldtsjerk het koude water in.

Waren het er vorig jaar nog dertig waaghalzen, deze keer waren het welgeteld elf jonge mannen die sprongen. Helaas, schitterden de meiden door afwezigheid. Het was koud. Maar nauwelijks tweeënhalve graad boven nul. Dit zou een oorzaak kunnen zijn wat het aantal deelnemers betreft. De accommodatie voor deze traditie is erg mooi en gezellig. Bovendien springen de deelnemers echt diep het water in. Dus geen gesjoemel met tot je knieën in het water lopen en dan weer zo snel mogelijk terug. Keihard kopje onder! Na de grote plons zoekt men al snel de warmte en gezelligheid op van café Moarkswâl. Daar stond voor iedereen de snert klaar.

Klik op deze link voor meer foto’s, gemaakt door Nanne Nicolai.