...altyd nijsgjirrich!

Lezing over Actrice-auteur Emmy van Lier

Woensdag 10 mei om 11 uur vertelt cultuurbeschouwer Gerhild van Rooij in GBV (Galerie Bloemrijk Vertrouwen te Aldtsjerk) het levensverhaal van Emmy van Lier (1924-2007).

  Deze auteur-actrice met enorme liefde voor theater, goede teksten, poëzie, mooie bewegingen en sferen  bezingt in haar gedichten het kwetsbare en breekbare. Emmy was een schoonheid met een mooie stem. De allround theaterkunstenaar stond aan het begin van diverse ontwikkelingen in het theater in Nederland en werkte van 1949 tot 2002 als actrice, vertelster, mime-/pantomimespeelster, danseres  en voordrachtskunstenaar in grote en kleine theaters. Buiten en op festivals, op televisie en in film. Ze speelde Jeugd- en Jongerentheater, Commedia dell’arte, Arlequinade, Mimodrama, Humoresk tv-spel, Dramatisch pantomimespel ook voor tv, Cabaret, Revue (bij Snip&Snap), komedie Molière (Nationaal Toneel), 19e en 20ste eeuws toneel waaronder wereldpremières als het bekroonde Pierrot valt van de Maan (Ben Minoli) en 21ste eeuws audiovisueel theater (onder andere TAST, Arnoud Noordegraaf).