...altyd nijsgjirrich!

Hutten bouwen in Mûnein

Een groep bouwvakkers was zaterdag druk met hutten bouwen bij dorpshuis de Mounestien.

 

 

Het was zaterdag 24 juni een feestelijk getimmer bij dorpshuis de Mounestien. Er mochten hutten gebouwd worden. De bouwvakkers zetten eerst de “muren “ op zijn plaats. Vervolgens werd de boel aan elkaar vastgespijkerd. Dan zie je al gauw dat de dames gaan inrichten: spijkers slaan voor de kapstokken, jassen ophangen. Tussendoor in de pauze een ijsje eten. Het optrekje werd tot besluit zelfs van een dak voorzien! Leuk was ook dat meerdere dorpen hier samen werkten. Het werkvolk kwam uit Mûnein, Gytsjerk en Oentsjerk. Wat is er dan mooier dan deze klus af te sluiten met gezamenlijk pannenkoeken eten? Dat afsluiten viel niet mee: volgens de werkopzichters waren de bouwers niet naar huis te krijgen……