...altyd nijsgjirrich!
Marianne overhandigt de reacties

Meer dan 500 reacties op “bus hoort erbij” actie overhandigd

Gytsjerk - Meer dan 500 reacties kwamen er tijdens de actie voor het behoud van de bus in het Centrum van Gytsjerk.

Gytsjerk – Meer dan 500 mensen hebben zich uitgesproken vóór het behoud van de bus in het Centrum van Gytsjerk. De reacties werden donderdag 8 juni 2017 overhandigd aan  Wethouder Houkje Rijpstra op het Raadhuis in Burgum door Marianne Dagelet van de actiegroep. De reacties kwamen binnen via de formulierendoos bij Albert Heijn en via internet.

Door Els Stortenbeker ook een minibus aangeboden voor op het bureau van de wethouder. Dit om te zorgen dat de wethouder de wens van veel mensen in Gytsjerk niet zal vergeten.

De Wethouder reageerde positief op de actie. “Het is duidelijk dat we als Gemeente niet veel zin hebben om kosten voor een verplaatsing te maken als die niet breed gedragen wordt. Wel hebben we te maken met een paar knelpunten . We moeten daarom nog maar eens evalueren of we die moeten accepteren of op één of andere manier in samenspraak met Dorpsbelang kunnen aanpakken”.

Ook was er aandacht voor reacties van mensen van wie de bus best weg mocht. Het aantal daarvan stond echter niet in verhouding tot de vele reacties die voor het behoud van de bus in het Centrum van Gytsjerk waren.