...altyd nijsgjirrich!

Toverfair bij Herbergier Bartlehiem

Zaterdag 10 juni van 10 tot 16 uur organiseert Herbergier Bartlehiem, kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie, een ‘toverfair’. Opbrengst van de fair is bedoeld voor de aanschaf van een ‘tovertafel’.

Een tovertafel is een speels product met interactieve spellen die door middel van lichtprojecties op een tafel plaatsvinden. Mensen erom heen kunnen reageren op het beeld wat ze op de tafel zien. Het beeld reageert weer op hand- en armbewegingen die worden gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld een bal worden ‘weggeduwd’. De tovertafel kan worden gebruikt om bewoners te prikkelen en om contact onderling te bevorderen. Het werken ermee brengt veel activiteit en gezelligheid.

Op de fair is van alles te doen: er is een springkussen, er is muziek en er zijn diverse kraampjes waar zelfgemaakte en tweedehands spullen worden verkocht. Ook zijn er versgebakken lekkernijen verkrijgbaar.

Om 11.30 uur komt wethouder Houkje rijpstra een nieuw pleintje met zitbanken aan de voorkant van het gebouw officieel openen. Het plein moet een ontmoetingsplek worden tussen fietsers en wandelaars die even komen rusten en bewoners van Herbergier Bartlehiem.

www.herbergier.nl/bartlehiem.

0 van 0