...altyd nijsgjirrich!

Zomertentoonstelling Vaar naar diep Water van Hille Vlasman

De Zomertentoonstelling Vaar naar diep Water van Hille Vlasman zal te zien zijn van 24 juni tot en met 9 september 2017 in de Doopsgezinde vermaning aan de Wirdumerdijk 18 in Leeuwarden. De tentoonstelling valt samen met Tsjerkepaad.

Een 17-tal foto’s, begeleid door teksten van Hille Vlasman vormen een meditatieve tocht over land, water en strand. De tentoonstelling imponeert door de grootte van de beelden en de indringendheid van de bijgaande teksten.

Wat:             Zomer-fototentoonstelling (Tsjerkepaad)

Waar:          Doopsgezinde vermaning, Wirdumerdijk 18, 8911 CD Leeuwarden

Wanneer:    24 juni t/m 9 september 2017, op zaterdagen van 13.30 – 17.00 uur

Wie:             Iedereen is welkom

Entree:        Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Inleiding van Hille Vlasman:

Er is een verhaal dat je omgeeft als een zachte zeebries. Dat danst op de melodie van de hoop. Een majestueuze wolkenpartij imponeert me. Een roestig anker op een voordek stemt me tot nadenken. Een oude grafzerk maakt me stil. Koeien in de wei, in de stromende regen, versterken mijn vertrouwen. En de zee, ja, de zee weet mij altijd weer naar zich toe te trekken.

In woord en beeld deel ik graag met u als bezoeker, dat ons leven in alles raakt aan een oerverhaal. In oude Bijbelvertalingen zo treffend verwoord met: En het geschiedde… Het verhaal van God en mensen. Het gebeurt nog iedere dag. Het verhaal waarin wij leven doet me telkens weer verbindingen leggen met die duizenden jaren oude teksten die vanuit de Bijbel tot ons komen. En het is blijvend een waar genoegen om met die rijke schat van wijsheid in denken en verwoorden te spelen.

De tentoonstelling ‘Vaar naar diep water’ is, naar ik hoop, voor u en jou een uitnodiging om met de beelden en woorden die in mij opkomen op eigen wijze zelf verder te spelen. Nu eens lichtvoetig en dan weer ernstig. Een speels gebeuren dat diepgang creëert en meer zicht geeft op datgene wat geschiedt.

 

FLYER IN PDF
0 van 0