...altyd nijsgjirrich!

Schilderes uit Oentsjerk exposeert in Koudum

Gerda Hulsinga uit Oentsjerk exposeert haar schilderijen vanaf 10 augustus bij Galerie Lytse Skientme in Koudum. Op zaterdag 12 augustus is iedereen om 16.00 uur welkom op de openingsreceptie van deze expositie.

Naast Gerda Hulsinga exposeren ook Harm Noordhoorn (grafiek) en Tjabel Klok (keramiek).

Gerda Hulsinga schildert met acrylverf op doek. Ze haalt de inspiratie voor haar schilderijen uit het Friese landschap: de wadden, een haventje, rietland, een dorp aan de horizon of een schuurtje met bomen in een leeg weidelandschap. Aan dat landschap, bij voorkeur in de winter, geeft ze op een speciale manier kleur en vorm. Door te werken met de primaire kleuren, aangevuld met wit, zwart en gebrande omber en door haar speciale kwastgebruik ontstaat een aparte sfeer.

Op de openingsreceptie, met heerlijke hapjes en drankjes, zal assistent-galeriehouder Jelle van der Meulen op de hem bekende wijze een kort praatje houden over het geëxposeerde werk. De expositie is nog te zien tot en met 16 september in Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26 in Koudum.

Op de foto het atelier van Gerda Hulsinga in Oentsjerk.

0 van 0