15:00

Zondagmiddag 15 oktober 2017

Aanvang: 15.00 uur

Het Leeuwarder Madrigaalkoor, opgericht in 1959, is een koor met een kleine bezetting van zo’n 20 zangers, onder leiding van Broer Giesing, die in Wyns woont. Het repertoire van dit koor is het klassieke koorrepertoire en omvat 5 eeuwen koormuziek: van 16e eeuwse polyfonie tot hedendaagse composities voor gemengd koor. Dit voorjaar voerde het koor een ambitieus project ‘Bach bewerkt Bach’ uit met orkest en solisten, eerder al waagde het zich aan een heuse opera: de Fairy Queen van Henry Purcell in een theatrale setting. In de programmering schuwt het Het Leeuwarder Madrigaalkoor interessante, soms gewaagde combinaties niet. Zo kan er een koppeling ontstaan tussen Monteverdi’s madrigalen en Benjamin Britten, of tussen Spaanse werken van rond 1500 en de hedendaagse componist John Tavener. Of -zoals een paar jaar geleden- toen Christmas-carols en Poolse kerstliederen op het programma stonden.

Dit najaar brengt het Het Leeuwarder Madrigaalkoor ‘Hemel en Aarde’, een a capella koor-programma met psalmen, madrigalen en chansons in voornamelijk de Franse taal. Het omvat variaties van een viertal 16e eeuwse componisten van het gedicht ‘Susanne un jour’, en daarnaast psalmen en wereldse liederen van de Nederlandse componist Sweelinck, ‘Trois Chansons’ van Debussy, 16e eeuwse Franse ‘liedjes’.


De kaartverkoop (€ 10,00) begint vanaf 14.30 uur aan de ingang van het kerkje.

Adres “Roodkerkje”: Kerkweg 17 te Roodkerk. Reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd!