...altyd nijsgjirrich!

Foto’s van de Omloop van de Trynwâlden

Zaterdag 2 september was het weer zover, de 15e editie van de Omloop van Trynwâlden. Nog altijd trekt deze ronde door de mooie dorpen van de Trynwâlden tegen de honderd deelnemers. Meer dan 80 vrijwilligers leiden de dag in goede banen.

De route voert achtereenvolgens door Oentsjerk, Gytsjerk, Mûnein, Readtsjerk en Aldtsjerk. Start en finish zijn op de doorgaande weg voor Kafee it Wapen fan Fryslân in Oentsjerk. Het startschot werd gegeven door burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel. Rondemiss was dit jaar Marije de Vries uit Aldtsjerk.

Lieuwe Westra werd bedankt voor zijn jarenlange ynbreng in de wielersport. Hij beëindigt zijn wielerloopbaan en vertrekt naar Australië. Ook werd Sven Kramer naar voren gehaald voor in praatje. Deze bekende schaatser fietst ook mee in de Ronde van de Trynwâlden.

De foto’s zijn tot halverwege de koers gemaakt.