...altyd nijsgjirrich!

Zeismaaidag bijenweide

Op het veld tussen het winkelcentrum van Oentsjerk en Heemstrastate bloeiden deze zomer weer kleurrijke bloemen waar de bijen zich thuis voelen.

In het najaar is het tijd om het veld weer gereed te maken voor volgend seizoen. Daarom waren er op zaterdag 23 september 4 vrijwilligers bereid het veld te maaien met de zeis. Wat een prachtig gezicht dit oude ambacht! Voor de vrijwilligers was dit een mooie gelegenheid voor een opfrisles zeismaaien. Dit gebeurde onder leiding van instructeur Sipke Veenstra uit Buitenpost, die Nederlands kampioen zeismaaien is. De Groenkerkers verzamelden het maaisel, wat door de gemeente wordt afgevoerd. Dank aan iedereen! We hopen dat de bloemen zich goed uitzaaien en dat zowel de bijen als Oentsjerk kunnen genieten van de bijenweide. Wat extra vrijwilligers zijn volgend jaar van harte welkom: het is best een grote klus. Wil je helpen met harken of maaien? Geef je naam door via info@groenkerk.nl of bel 058-8448804. We zetten je naam op de lijst en vragen je volgend jaar of je mee kunt doen op de gekozen datum.

Himmeldei leerlingen Op Stap en Paadwizer
Op vrijdag 15 september jl. maakten de leerlingen van groep 5-8 van beide basisscholen ons dorp weer schoon tijdens de jaarlijkse Himmeldei van Groenkerk.
Er werden weer zakken vol afval verzameld , hoewel Oentsjerk wel steeds schoner wordt. Voorbeelden van afval; veel snoeppapiertjes, peuken, een volle fles ranja en zelfs een mooie zonnebril. Een citaat van een van de kinderen “Eigenlijk was het dit jaar een beetje saai, want er lag niet zoveel”. Dit is natuurlijk ook een goed teken!
Lieve kinderen hartstikke bedankt! Groenkerk is heel blij dat de jeugd ons dorp weer zwerfvuilvrij heeft gemaakt.

0 van 0