15:00

Berlijn is nu een magneet, voor mensen uit de hele wereld, voor toeristen en anderen, die er willen wonen, werken of studeren. Bennie Huisman reisde de afgelopen jaren vaak naar de stad, verdiepte zich in het roerige verleden en zag, te voet of op de fiets, een stad van nu in gesprek met toen.
Eine Stadt erinnert sich…
Hij schreef een bundel met verhalen, van de trage fietsreis er naar toe, van ervaringen en ontmoetingen onderweg. Met mensen van nu en met sporen van het verleden, waarvan de wonden nog altijd zichtbaar en voelbaar zijn.
Maar dat is maar de helft van het verhaal.
Want hoe wordt iemand een reiziger, zanger en schrijver? Welke zoektocht brengt een jongen uit het Friese waterland zoveel jaren later in Berlijn? Dat is niet alleen een reis langs plekken, maar ook langs liedjes & verhalen uit een leven.
Op basis van de bundel en de reis maakte Bennie Huisman een kleine, meertalige voorstelling met die verhalen en die liedjes.In het Fries, het Nederlands & het Duits.


Zondagmiddag 28 januari 2018
Aanvang: 15.00 uur
De kaartverkoop (€ 10,00) begint vanaf 14.30 uur aan de ingang van het kerkje.

Adres “Roodkerkje”: Kerkweg 17 te Roodkerk.

Reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd!


Bennie Huisman in het kort:
Van die mooie zomer van ‘47
Zanger & muzikant
verhalenverteller & schrijver

Optredens:
van huiskamer tot theater.
Liedjes & verhalen,
met humor & bezinning,
vaak thematisch.

Als schrijver:
poëzie, liedteksten,
biografieën,
reisverhalen & romans