...altyd nijsgjirrich!

De bus en Aldtsjerk

Provinsje Fryslân streeft ernaar om te komen tot het zogenoemde ,,strekken’’ van de buslijnen van Arriva. Dat wil zeggen dat ze tijdwinst willen boeken door verspreid in de provincie niet meer door de dorpskernen te rijden, maar te stoppen bij een halte aan de rand van het dorp.

Dorpsbelang Aldtsjerk heeft in 2017 een enquête gehouden naar de mening van de Aldtsjerksters over onder andere de bus  door het dorp. Daar is wel respons op gekomen, maar het bestuur van dorpsbelang wil hierbij iedereen ook de ideeën van de Provincie  voorleggen. Die houden een buslijn in, die niet meer door het dorp loopt, maar om Aldtsjerk heen. Met één halte ter hoogte van het Jonkerspaad:

,,Het idee is dat de nieuwe bushalten aan de Marwei  tegenover elkaar komen te liggen. De halten liggen direct aan de rijbaan. Op de plek van het huidige linksafvak komt een middengeleider (‘vluchtheuvel’). Zo kunnen voetgangers in twee keer oversteken. Ook worden de lijnen op de weg aangepast. Samen zorgt dit voor een visuele versmalling, waarmee de snelheid van het verkeer wordt afgeremd. Een fietsenberging is gesitueerd aan het einde van het Jonkerspaad, vanwaar een pad naar de beide halteplaatsen zal komen te liggen.’’

Dorpsbelang Aldtsjerk wil graag weten wat u vindt van deze plannen. Stuur uw mening zo spoedig mogelijk naar dorpsbelangaldtsjerk@hotmail.com, zodat ze de reacties mee kunnen nemen naar het overleg met de Provincie op 13 februari aanstaande.