...altyd nijsgjirrich!

Volkstuinvereniging “Douweloane” zoekt nieuwe tuinders

Tuinjaar 2018 staat voor de deur. Nog even dan zien we de eersten weer de groentetuin klaarmaken. Met het eerste zonnetje de schep weer in de grond zetten.

Ik ben nu een aantal jaren aan het tuinieren. Het is steevast dat zo snel de champagne weer is vergeten het begint te kriebelen. Zin in een nieuw tuinseizoen.

Wat is er nou leuker dan genieten van groenten en fruit uit je eigen moestuin? Een grote luxe die een mens kan hebben. Niks is lekkerder dan een aardappeltje uit eigen tuin, zo uit de grond op het bord.

En is dat nou moeilijk, eigen groenten en fruit kweken? Welnee! Er zijn heel veel groentes en fruit die heel makkelijk opkomen en groeien. Voorbeelden zijn sla, radijs, aardbeien, wortels, erwtjes en sperziebonen. En de smaak is zoveel beter dan uit de winkel. Dat komt omdat het de tijd en genoeg zon heeft gekregen om te groeien.

Moestuinieren is ook leuk en leerzaam! Wat is er nu mooier dan zelf een zaadje in de grond te stoppen. Dan een plantje zien groeien en uiteindelijk oogsten en opeten? Vorig jaar wilde zoonlief van 4 ook graag een stukje. Dus hij zijn eigen aardbeien, wortel en bietjes aan het verbouwen. “Dizze binne folle lekkerder, want dy ha ik sels ferboud.”

Heb je helemaal zin gekregen om zelf groente en fruit te kweken, maar thuis niet genoeg ruimte? Dat komt goed uit! Want voor dit jaar zijn bij onze volkstuinvereniging aan de Greide een aantal tuinen vrijgekomen. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Een halve tuin van 50m2 kost voor een jaar maar €12,50. Bij interesse of vragen, neem gerust contact met mij op via 0630157257 of e-mail vtdouweloane@gmail.com.

Graag tot ziens op de tuin!

Gijs van der Meijden
Volkstuinvereniging “Douweloane”