...altyd nijsgjirrich!

“Boeren bieden vogels een thuis”

Op vrijdag 11 mei opende melkveehouder Romke Kinderman zijn staldeuren voor het publiek om te laten zien waar de melk vandaan komt. Behalve de koeien en kalveren voelen ook veel vogelsoorten zich thuis op de boerderij.

Om te laten zien wat boeren allemaal doen voor deze vogels, konden de bezoekers deelnemen aan de Slimme Vogel Speurtocht.
Op het erf en in het weiland gingen de kinderen op zoek naar borden met daarop de nesten van vijf veelvoorkomende boerenvogels: de boerenzwaluw, scholekster, grutto, geelgors en kievit. “Op mijn bedrijf ben ik ook actief voor boerenvogels,” vertelt Romke. De vogels horen hier net zo thuis als mijn koeien. Met deze Slimme Vogel speurtocht wil ik iedereen laten zien wat wij doen voor vogels en voor de biodiversiteit van ons landschap.”
Met de campagne ‘Thuis voor boerenvogels’ vraagt Slimme Vogels aandacht voor boerenvogels in Nederland en voor de inspanningen die melkveehouders daarvoor leveren. Slimme Vogels is een initiatief van de Duurzame Zuivelketen, dat een samenwerkingsverband is van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).
Wil je ook weten welke vogels zich nog meer thuis voelen op de boerderij? Kijk dan op www.thuisvoorboerenvogels.net en download gratis de Slimme Vogels app.

0 van 0