...altyd nijsgjirrich!

International ArtCamp Tytsjerk zoekt ook Friese deelnemers

Het International ArtCamp, dat onder de naam Fertellendeweis in juli en augustus in Tytsjerk plaatsvindt, zoekt lokale deelnemers. Uit vijftien landen, waaronder India, Israël, Venezuela en Zuid-Afrika, meldden zich zo’n twintig kunstenaars in de disciplines dans, muziek, installatiekunst en video/fotografie.

Friese artiesten zijn daarnaast ook welkom om zich te melden voor het kamp, van 24 juli tot en met 5 augustus.

Friese dansers, muzikanten, installatiekunstenaars en video-/fotografen kunnen zich melden via de website van International ArtCamp Tytsjerk, of mailadres info@artcamptytsjerk.nl. Voor hen is het een unieke mogelijkheid het internationale netwerk uit te breiden, in een bijzondere setting te werken en ervaringen uit te wisselen.

Fertellendeweis
Fertellendeweis zet twee weken lang kunstenaars uit uiteenlopende achtergronden aan het werk in Tytsjerk, met als uitgangspunt het verhaal van de 170 Tielse evacués die in de Tweede Wereldoorlog in de dorpskerk opgevangen werden. Het ontvangen van vreemde mensen, de uitwisseling van verhalen en culturen en een stukje geschiedenis van Tytsjerk staan centraal. Naast de Protestantse Kerk zijn Park Vijversberg en dorpshuis Yn ‘e Mande locaties waar de kunstenaars hun werk bedenken en uitvoeren. De buitenlandse kunstenaars verblijven twee weken lang in het dorp, bij bewoners thuis.

Under de Toer en De Reis
Het International ArtCamp is een van de 32 Under de Toer-projecten van Leeuwarden-Fryslân 2018. Ook De Reis van Keunstwurk adopteerde Fertellendeweis als onderdeel van zijn pakket aan Culturele Hoofdstad-initiatieven.

Meer informatie op www.artcamptytsjerk.nl.

0 van 0