...altyd nijsgjirrich!

Tytsjerk in de ban van international ArtCamp Fertellendeweis

Op 5 augustus gooit Tytsjerk de vensters open voor iedereen. Van 13:00 - 18:00 uur presenteren kunstenaars van over de hele wereld samen met de inwoners van Tytsjerk muziek, dans en installatiekunst in de kerk, het dorpshuis en Park Vijversbrug.

Kunstenaars uit o.a. Japan, Brazilië, Zuid-Afrika en India verblijven twee weken lang in Tytsjerk bij gastvrije inwoners. Het project van ‘Under de Toer’ en ‘De Reis’ International ArtCamp Fertellendeweis is nu al een groot succes. Reina Rodina van der Meer, initiatiefneemster van het ArtCamp is dik tevreden. De achttien internationale deelnemers zijn in Tytsjerk bezig met community-art samen met acht regionale kunstenaars. Het verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, waarin 170 evacués uit Tiel in Tytsjerk via de kerk tijdelijk onderdak vonden bij inwoners van het dorp, staat twee weken lang centraal. Ze werken toe naar de afsluiting, de eindmanifestatie, op zondag 5 augustus 2018. Dan presenteren de kunstenaars de mienskips-kunstwerken aan het brede publiek, in de vorm van dans, muziek, foto/video en installatiekunst.

Op zondag 5 augustus is om 13.00 uur de officiële opening met toespraken van Tamara Schoppert van ‘Under de Toer’ en Rozemarijn Strubbe van ‘De Reis’ in de kerk. De eindmanifestatie is vrij toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Naast de kerk is de gecreëerde kunst tot 18.00 uur ook te aanschouwen in Dorpshuis Yn ‘e Mande en Park Vijversburg. Houd de site en facebook in de gaten voor het actuele nieuws en programma www.facebook.com/artcamptytsjerk en www.artcamptytsjerk.nl.

Fertellendeweis, International ArtCamp Tytsjerk is onderdeel van de LF2018 programma’s Under de Toer en De Reis van Keunstwurk.

Fotocredits: Nir Nader

0 van 0