...altyd nijsgjirrich!

Omloop Trynwâlden op zaterdag 1 september 2018

De zestiende editie van de Omloop van Trynwâlden is weer in zicht. Zaterdag 1 september barst de strijd door de dorpen van de Trynwâlden opnieuw los. Klokslag 15.00 uur zet het wielerpeloton zich in beweging op het plein voor Kafee it Wapen fan Fryslân in Oentsjerk.

De meute fietst daarna negen rondes van in totaal honderd kilometer door Oentsjerk, Gytsjerk, Mûnein, Readtsjerk en Aldtsjerk. Deze ronde is al vanaf het begin populair onder de wielrenners door zijn veelzijdige en afwisselende parcours.

Bebossing, de verraderlijke en soms gladde klinkerwegen, de smalle ophaalbrug in Aldtsjerk, open landschap, asfalt, scherpe bochten en vooral heel hard fietsen (in 2016 gemiddeld 47km/h). Het parkoers kent vrijwel alle facetten die het wielrennen zo mooi maken. ,,Dit is wat oars as it rûntsje om’e tsjerke’’, sprak voormalig profrenner Lieuwe Westra uit Mûnein al eens over de omloop.

Tijdens en na de wedstrijd voor A-amateurs, beloften- en eliterenners zijn er allerlei activiteiten bij start/finish in Oentsjerk. Enige verkeersoverlast is deze middag mogelijk. De verkeersregelaars en politieagenten zullen dit zoveel mogelijk proberen te beperken.

Enthousiast publiek aan de route en bij start/finish is van harte welkom!