...altyd nijsgjirrich!

Mountainbike Toertocht troch de Trynwâlden.

Fietsen door de Bouwe Pet, Grikelân en Turkije, de Hel van het Noorden en de Poel des Doods! Zaterdag 6 oktober was hier weer de mogelijkheid voor tijdens de Mountainbike Toertocht troch de Trynwâlden.

Meer dan 300(!) liefhebbers van fietsen, en mountainbiken in het bijzonder, konden dan hun hart ophalen. De Trynwâlden was deze ochtend decor van een uniek samengestelde tocht door waterrijk gebied. Sommige natuurgebieden werden speciaal en eenmalig per jaar door het Fryske Gea opengesteld voor deelnemers. Weilanden, bossen, hindernissen, uitgestrekte natuurgebieden; alles kwam aan bod. Praamvaren was bovendien inbegrepen.

De start was tussen 09.00 en 10.00 uur bij kafee It Wapen fan Fryslân aan de Rengersweg 51 in Oentsjerk. Er waren drie verschillende, onafhankelijke lussen, van 10, 20 en 30 kilometer. Deze lussen waren te combineren tot een aaneengesloten tocht van maximaal 60 kilometer. Zo was er voor iedere doelgroep een geschikte afstand

Het prachtige weer zorgde voor een schitterende ambiance zodat deze tocht zeer goed geslaagd is en dat is zeker ook de verdienste van veel vrijwilligers.