...altyd nijsgjirrich!
Marije uit Munein treedt op met Nick en Simon tijdens het Knoop Gala 2018

Marije (32) uit Munein treedt op met Nick en Simon tijdens het Knoop Gala 2018

Marije (32) werd vrijdag 30 oktober verrast met het nieuws dat ze met haar idolen Nick en Simon mag optreden op het Knoop Gala 2018 en was dolblij. Voor de achtste keer organiseren de NTR en HandicapNL het Knoop Gala. Op dit bijzondere gala staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

Marije is 32 jaar en woont in een Thomashuis in Munein. Ze is heel behulpzaam. Zo helpt ze haar medebewoners graag en is ze hulp juf bij een peuterspeelzaal. Ook maakt ze schoon in de sportschool bij haar in de buurt. In haar vrije tijd is Marije veel met muziek bezig. Ze zit in een band en heeft elke dinsdag dwarsfluitles. Daarbuiten oefent ze vaak. Ze is mega fan van Nick en Simon, extra leuk dat ze met hen mag optreden dus!

Naast Nick en Simon, doen ook andere grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie mee. Dit jaar zijn dat OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Bovendien is het Knoop Gala natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok neemt het backstage gedeelte voor haar rekening en komt met updates vanuit de greenroom waar alle talenten zich voor hun optreden verzamelen. Kortom, alle ingrediënten voor een geweldige show zijn aanwezig!

Steun aan HandicapNL
Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

UITZENDING: Zaterdag 22 december 2018, 20.25 uur, NTR op NPO 1
De uitzending van het Knoop Gala is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane. De opnames vinden plaats op dinsdag 11 december in Koninklijk Theater Carré.