...altyd nijsgjirrich!

TOP 2000 concert

De Bazuin Oenkerk stopt de Top2000 in een brassjasje. Kom meezingen en swingen met dé lijst!

Grote kans dat Queen weer met stip op nummer één staat. The Rolling Stones, David Bowie en The Beatles zullen er veelvuldig in opduiken. Coldplay, Michel Jackson, U2 en ABBA zijn hofleveranciers. En onze eigen Guus Meeuwis en Golden Earring schitteren met hun grootste klappers.
De Top2000 van Radio2 is elk jaar weer een vrolijk muzikaal aftelfeest naar een nieuw jaar. Brassband De Bazuin Oenkerk grijpt dé lijst aan voor een uniek concert met ’s werelds grootste hits, maar dan in een brassjasje!

Zaterdag 8 december staat de Top2000 centraal op het jaarlijkse verenigingsconcert van De Bazuin Oenkerk. Het wordt een avond van meezingen en swingen bij de bekende nummers uit de popmuziek, maar dan heel verrassend: in koperklanken. De hits worden afgewisseld met meesterwerkjes uit de brassmuziek.
Na afloop verandert ProRege in een Top2000-café voor een gezellige afterparty. Presentator en DJ Bouke Koning zweept de boel op vanachter de draaitafel zodat de heupen nog even los kunnen en er nog lekker gedanst kan worden op evergreens, meezingers en wereldhits.

Het TOP2000concert is hét moment in het jaar om alle de drie orkesten van de succesvolle brassband uit de Trynwâlden tegelijk het podium betreden en te beluisteren zijn.
Bazuin A is het vlaggenschip en opereert al jaren aan de top van Nederland. Op de laatste Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) in Utrecht greep het orkest onder leiding van Klaas van der Woude de vierde plek.

De Bazuin B deed hetzelfde op de NBK in de tweede divisie. Het B-orkest is een veelzijdig en drukbezet orkest dat het jaar rond door de hele provincie optreedt. Van wedstrijden tot jazzconcerten, van kerkdiensten tot klassieke optredens, B is van alle muzikale markten thuis. Dirigent Sietse Hamersma zwaait de scepter bij de fanatieke groep muzikanten.

De jongste muzikanten kunnen hun talent ontwikkelen bij het C-orkest, de kweekvijver van de vereniging. Dirigent Trienke Gietema heeft leiding over deze enthousiaste blazers.

Poster met gegevens