...altyd nijsgjirrich!

Verwendag in vol Oerein

Je kunt het zo gek niet bedenken of je vond het wel ergens op de vloer in Doarpshûs Oerein. Zo veel giften waren er binnengekomen voor het project "de gesloten Kerstbeurs". Het is een initiatief van Sita Vriesinga uit Mûnein om een verwendag te organiseren voor mensen die van een minimum rond moeten zien te komen.

Het initiatief van Sita Vriesinga kon dan ook rekenen op de sympathie van en wordt gesteund door de gemeente Tytsjerksteradiel.
Sita wilde in eerste instantie een kledingdag organiseren waarbij de mensen met een minimum inkomen voor het gehele gezin een leuke outfit mogen samenstellen voor de kerst, of om ze gewoon even een dag zonder kosten zich fijn te laten voelen en wellicht even de zorgen te doen vergeten. Een soort verwendagje met als eindresultaat een leuke outfit in de kast en voor de kinderen nog een extraatje voor de feestdagen, zoals speelgoed, boeken, gezelschapsspellen enzovoort en je kon bij kapper Coby terecht voor een frisse coup.
Sita zocht mensen die kleding, speelgoed, schoenen en dergelijke wilden doneren of mensen die een ruimte beschikbaar wilden stellen of wilden helpen daar waar mogelijk is. Wel zoals het project heet “met gesloten beurs”.
Vanuit de gemeente Tytsjerksteradiel was toegezegd dat er iemand aanwezig zou zijn voor het schenken van koffie of thee met iets lekkers.
Werd het deze week in Twijzel al een succes: in Oerein was de belangstelling nog veel groter. In de nagenoeg volgestouwde zaal in Oerein stonden kledingrekken en vond je stapels met kleding, speelgoed en de bar lag vol met fraaie giften voor de verloting die doarpshûsbeheerder Annestien Andela de afgelopen dagen scoorde. Dit als extra verrassing voor Sita. Ze kreeg in Oerein assistentie van Annestien Andela, mem Tine Vriesinga, Lonneke van Oostveen en van Anneke Jongsma.
Sita Vriesinga kwam tot dit initiatief omdat ze naar eigen zeggen heel goed weet wat zoiets voor de mensen kan betekenen. In freondinne seit wolris tsjin my: ,,Ik krij wolris de senuwen fan dy want do seist altyd ,Haw gjin noed, alles komt goed’.”
In de afgelopen week heeft ze stad en land afgestruind om giften. ,,Fan in man út Dokkum krije we 60 krystbeammen. Dy moatte we dan ek noch mar even rûnbringe.”