...altyd nijsgjirrich!

Foto’s nijjiersdûk Aldtsjerk

Ferslag en foto's dy't Nanne Nicolai makke fan de nijjiersdûk yn Aldtsjerk.

“De nieuwjaarsduik bij café Moarkswal in Aldtsjerk! Elke eerste januari opnieuw  verzekerd van spektakel en gezelligheid. Dit begint traditioneel al kort  voor de start in het café. Om precies drie uur  gingen de deuren open en kwamen de stoere jongens en meiden naar buiten, gewikkeld in handdoeken. Enige ogenblikken daarna plonsden ze, zonder te aarzelen, in het koude water bij café Moarkswal. De wind was behoorlijk frisjes in Aldtsjerk. Op deze locatie gaan de deelnemers echt koppie onder water. In Aldtsjerk is geen gesjoemel mogelijk, door tot je knieën in het water te lopen en dan weer zo snel als je maar kunt… teruglopen! Na de grote plons zoekt men snel de warmte en gezelligheid op van deze gastvrije kroeg: Café Moarkswal. Hier stond voor iedereen, de heerlijke eigengemaakte snert klaar! Zowel voor de deelnemers als voor de bezoekers. Ook voor ons, fotografen.”

foto’s.