...altyd nijsgjirrich!

150 Jarig jubileum IIsklub Gytsjerk

Op zondag 3 maart was het zo ver; de IIsklub vierde haar 150 jarig bestaan met haar leden!

We wilden dit heel erg graag op de schaats vieren, maar helaas liet het weer dit deze winter niet toe. Er zat dus niets anders op dan naar de 11Stedenhal te gaan, zodat onze leden in ieder geval hun schaatsen konden onderbinden.
We besloten ter ere van dit festijn een spandoek te laten maken door Marco Kinderman van Fraai Reclame. Nadat het eerst enkele dagen bij de baan had gepronkt werd het nu in de 11Stedenhal opgehangen door het huidige bestuur. Ondertussen werd oranjekoek, koffie, thee en limonade klaargezet en prijsjes voor de verloting gehaald. Nu begon het wachten op onze gasten.
Langzaamaan druppelden de eerste leden binnen en konden zij hun energievoorraad alvast op pijl brengen voordat de rondjes werden geschaatst. Na een kort welkomstwoord van de voorzitter konden de liefhebbers los op de baan. Ondertussen werd een en ander vastgelegd op foto door Kees Westra. We hebben heel veel rode wangen en blije gezichten voorbij zien flitsen, zo getuige de foto’s!
Om 13:00 was het tijd voor het officiële gedeelte; de receptie. Inmiddels waren een aantal oude bestuursleden, hun familie en ereleden gearriveerd.
Het hele bestuur van de IISklub van Aldtsjerk was zelfs present! Voorzitter Jan Oostenbrug haalde nog enkele herinneringen op. Hij vertelde hoe er vroeger werd geschaatst op de vlakte buiten het dorp en de schaatsers werden verwarmd door een vuurpot. Hij vertelde ook over de oprichting van de IIsklub en het belang van de club voor het schaatsen.
Vervolgens was het tijd voor de loterij. Omdat we de beoogde 150 likes op social media net niet hebben bereikt, besloten we onder de aanwezigen toepasselijke prijsjes te verloten. De voorzitter koos willekeurig 4 gelukkigen die iets moois mogen uitzoeken in de 11Stedenshop.
Veel leden bleven daarna nog even zitten om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. En zo werd het een geslaagd 150-jarig bestaansfeestje.
Wij willen iedereen nog hartelijk bedanken voor de aanwezigheid, de prachtige kaarten en alle donaties. Eén van onze wensen is een aantal bankjes om e schaatsen aan en uit te trekken. Hier kunnen we deze giften goed voor gebruiken! We hopen ze volgend seizoen te kunnen gebruiken op de baan!
Het bestuur van de IIsklub.

0 van 0