...altyd nijsgjirrich!

Omloop Trynwâlden op zaterdag 7 september 2019

De zeventiende editie van de Omloop van Trynwâlden is weer in zicht. Zaterdag 7 september barst de strijd door de dorpen van de Trynwâlden opnieuw los. Klokslag 15.00 uur zet het wielerpeloton zich in beweging op het plein voor Kafee it Wapen fan Fryslân in Oentsjerk.

De meute fietst daarna negen rondes van in totaal honderd kilometer (o.b.v. eventuele wegwerkzaamheden) door Oentsjerk, Gytsjerk, Mûnein, Readtsjerk en Aldtsjerk. Deze ronde is al vanaf het begin populair onder de wielrenners door zijn veelzijdige en afwisselende parcours. Bebossing, de verraderlijke en soms gladde klinkerwegen, de smalle ophaalbrug in Aldtsjerk, open landschap, asfalt, scherpe bochten en vooral heel hard fietsen; kortom alles zit erin.

Tijdens en na de wedstrijd voor A-amateurs, beloften- en eliterenners is er enige verkeersoverlast mogelijk. De verkeersregelaars en politieagenten zullen dit zoveel mogelijk proberen te beperken. Wilt u daarnaast uw auto deze dag niet op het parcours parkeren? Enthousiast publiek aan de route en bij start/finish is meer dan welkom!