...altyd nijsgjirrich!

Plaatsing noodbrug in Aldtsjerk

Vanaf woensdag kunnen auto's niet meer over de brug in Aldtsjerk. Er wordt tijdelijk een noodbrug geplaatst.

Op dinsdag 11 juni is de monumentale brug over de Moark in Aldtsjerk aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw van de brug is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren. Vanaf woensdag 3 juli tot en met 5 juli zijn we bezig met het plaatsen van de noodbrug. Op deze pagina lees je de planning voor de aankomende dagen.

Planning
Woensdag 3 juli:
Er worden voorbereidingen getroffen en het is voor het autoverkeer niet meer mogelijk de brug te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen op woensdag 3 juli nog wel over de brug.

Donderdag 4 juli 
De oude brug wordt verwijderd en er wordt een nieuwe noodbrug geplaatst. De brug is deze dag voor al het verkeer gestremd. Fietsers kunnen dan omrijden via Hjelburd en de Klaas Douwesweg. Voor voetgangers is er op donderdag geen alternatieve route beschikbaar. Auto- en landbouwverkeer kan via de provinciale weg rijden.

Vrijdag 5 juli 
De noodbrug is geplaatst en daarmee te gebruiken door fietsers en voetgangers en scheepvaart(tot 2,50m).

Noodbrug toegankelijk voor voetgangers, fietsers en scheepvaart
De (tijdelijke) noodbrug is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Om het vaarverkeer op de 11stedenvaarroute mogelijk te maken in de zomermaanden, krijgt de brug een doorvaarthoogte van 2,50m. Dit is de gebruikelijke hoogte voor dit deel van de 11stedenvaarroute.

Terugplaatsing monumentale burg
Het herstel van de monumentale brug in Aldtsjerk vraagt enige tijd. Het is nog niet duidelijk wanneer de brug teruggeplaatst kan worden.

0 van 0