...altyd nijsgjirrich!

De langste Eettafel als start van de ‘Maand van de Aandacht’

KEaRN organiseert ook in de Trynwâlden in oktober de ‘Maand van de Aandacht’: aandacht voor mensen die zich eenzaam voelen, voor vrijwilligers, voor mantelzorgers, voor kinderen en voor ouderen.

De ‘Maand van de Aandacht’ start op dinsdag 1 oktober met een ludieke actie waarbij verbondenheid centraal staat: ‘De langste eettafel’!

Op 1 oktober wordt in verschillende dorpen op een centrale plek een diner door en voor de inwoners georganiseerd. Als dorpsgenoten met elkaar aan tafel, genietend van gerechten die door de deelnemers zijn meegenomen. Tijdens dit diner leren dorpsgenoten elkaar kennen en kunnen lang gekoesterde wensen worden omgezet naar acties. Gooi je ideeën maar op tafel!
De Eettafels zijn te vinden in:

Burgum – Glinstra State vanaf 17.00 uur
Burgum – Speeltuin Minister vd Brinklaan vanaf 17.00 uur
Noardburgum – De Balstien vanaf 17.00 uur
Hurdegaryp – It Maskelyn vanaf 16.00 uur
Oentsjerk – Heemstra State vanaf 16.00 uur
Eastermar – ’t Breed vanaf 18.00 uur

Om inwoners met elkaar te verbinden en de kans te geven aan diverse activiteiten mee te doen, worden zij betrokken bij de organisatie van de ‘Maand van de Aandacht’. Er is extra aandacht voor wat er al is (bijvoorbeeld mogelijkheden om gezamenlijk koffie te drinken, te bewegen of met elkaar in gesprek te gaan). Ook worden er workshops, gezellige ochtenden en activiteiten georganiseerd. Wie neemt u mee?

De hele maand oktober is er extra aandacht voor eenzaamheid, ouderen, kinderen, mantelzorgers en vrijwilligers. Er is voor oktober gekozen, omdat in deze maand bijvoorbeeld de Dag van de ouderen (1 oktober), de Week tegen eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) en de Week van de opvoeding (7 t/m 13 oktober) worden georganiseerd.

Wil je aanschuiven bij ‘De langste eettafel’ of wil je meer informatie over de ‘Maand van de Aandacht’? Mail dan naar aandacht@kearn.nl of bel met Frouwina (06 – 10287632). Je kunt bij haar ook terecht voor meer informatie over de ‘Maand van de Aandacht’. Kijk voor het gehele programma op www.kearn.nl/projecten.