...altyd nijsgjirrich!

René Hooghiemster wint zeventiende Omloop van de Trynwâlden

René Hooghiemster heeft zaterdagmiddag op zijn eigen geboortegrond de zeventiende Omloop van de Trynwâlden op zijn naam gezet. De tegenwoordig in Sneek wonende coureur was de sterkste in een veld van 54 deelnemers.

In een nagenoeg droog en bij vlagen zonnig Oentsjerk zette de meute zich om drie uur in beweging voor de tien rondes van tien kilometer door de dorpen van de Trynwâlden. Tot zo’n beetje halverwege de koers bleef de groep, uitvallers daargelaten, intact.

Daarna vormde zich een kopgroep van tien, bestaande uit Björn Bakker, Marien Bogerd, Henk Bos, Adriaan Botma, Abe Celi, Martijn Dijkstra, Arjan Elferink, Trynwâldster René Hooghiemster, Guillaume Visser en Joël Zuidema. Zij pakten een kleine vijftig seconden op het pak.

Twee rondes voor het einde haakte Zuidema af en werd duidelijk dat de overige negen gingen uitvechten wie de Omloop van de Trynwâlden op zijn naam zou zetten. Onderweg hartstochtelijk aangemoedigd door een behoorlijke hoeveelheid publiek, was hun voorsprong toen namelijk al opgelopen tot 2,5 minuut.

In de slotronde, met steeds dreigender wolken boven het rennersgilde, sprongen Hooghiemster en Bogerd (Kootwijk) weg. Bos (Drachten) probeerde zich nog bij hen te voegen maar kreeg het gaatje net niet dicht.

Met enkele meters verschil op Bogerd, een paar seconden op Bos en een seconde of vijftien op de overige zes, was het uiteindelijk tegen half zes René Hooghiemster die de handen op elkaar kreeg op de meet voor Kafee It Wapen fan Fryslân in Oentsjerk.

De organisatie bedankt iedereen voor hun inzet om deze koers mogelijk te maken en de renners voor hun deelname. Graag tot volgend jaar!

(Klik op de foto voor een grotere weergave)