...altyd nijsgjirrich!

Unieke en uitdagende mountainbiketocht Trynwâlden op zaterdag 5 oktober

Fietsen door de Bouwe Pet, Grikelân en Turkije, de Hel van het Noorden en de Poel des Doods? Zaterdag 5 oktober kan het weer tijdens de uitdagende Mountainbike Toertocht Trywâlden.

Liefhebbers van fietsen, en mountainbiken in het bijzonder, kunnen dan hun hart ophalen. De Trynwâlden is deze ochtend decor van een uniek samengestelde tocht door waterrijk gebied. Sommige natuurgebieden zijn speciaal en eenmalig door het Fryske Gea opengesteld voor deelnemers. Weilanden, bossen, hindernissen, uitgestrekte natuurgebieden; alles komt verder aan bod. Praamvaren is bovendien inbegrepen.

De start is tussen 09.00 en 10.00 uur bij Kafee It Wapen fan Fryslân aan de Rengersweg 51 in Oentsjerk. Er zijn drie verschillende, onafhankelijke lussen, van 10, 20 en 30 kilometer. Deze lussen zijn te combineren tot een aaneengesloten tocht van maximaal 60 kilometer. Zo is er voor iedere doelgroep een geschikte afstand.

Er is bovendien bij het kafee in Oentsjerk een gratis bewaakte fietsenstalling en een schoonmaakmogelijkheid voor de mountainbike. Het kafee is geopend voor een hapje en/of drankje.

Beleef deze unieke tocht voor slechts zes euro en ga de strijd aan met de elementen maar geniet bovenal van het schitterende landschap van de Trynwâlden en haar omgeving. Graag tot ziens op zaterdag 5 oktober in Oentsjerk.