15:00 Mûnein/Readtsjerk

Vocal Group Sjonge Jonge treedt op in het Readtsjerkje
Zondagmiddag 13 oktober 2019
Aanvang: 15.00 uur

Vocal Group Sjonge Jonge is een gemengd koor uit het mooie Friese watersportdorp Grou, opgericht in 1999. Het koor bestaat uit 20 leden en brengt een gevarieerd programma, dat onder andere bestaat uit prachtige popballads, levendige musicalnummers en swingende up tempo songs. Sjonge Jonge zingt zowel a capella als onder begeleiding van hun enthousiaste pianist Matthijs Soldaat.

De koorleden hebben twee passies, namelijk zingen en gezelligheid. Deze basisvoorwaarden blijken nog altijd een heel goede match, want het is en blijft een hechte club en dat zie je terug op het podium.

Natuurlijk heeft deze vocal group ook behoorlijk wat ambitie, maar dat kan ook niet anders met een topdirigente als Akke Bosma. Met haar geweldige technieken, geleerd aan The Royal Academy of Music in Aalborg (DK), probeert ze alles eruit te halen wat er in zit. Regisseur Alinda Talsma zorgt telkens weer voor een bijzondere en effectieve koorregie, waarbij de beleving van het lied en uitstraling belangrijke toverwoorden zijn.

Sjonge Jonge doet af en toe mee aan een festival en valt nog steeds regelmatig in de prijzen. Zo werd de vocal group in november 2017 voor de tweede keer winnaar van de Friese Korenslag en won Sjonge Jonge in 2019 het popkoor festival in Steenwijk.

Jury van het popkoor festival Steenwijk 2019:
“Jullie interpretatie is heel sterk…fijne spanningsboog in jullie performance…een goede samenklank en dynamiek…jullie zingen ontroerend mooi en zijn heel geloofwaardig…erg hoge entertainmentwaarde”.

Publiek over Sjonge Jonge:
“…..Prachtige eigen koorklank, enthousiaste uitstraling, goede choreografie, ontroerend, het was een topmiddag!”

De kaartverkoop (€ 10,00) begint vanaf 14.30 uur aan de ingang van het kerkje.
Adres “Roodkerkje”: Kerkweg 17 te Roodkerk. Reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd!