19.30 Gytsjerk

Sociaal Platform voor senioren

Hoe kunnen we eenzaamheid onder ouderen verminderen? Weten senioren in de Trynwâlden wel wat er allemaal te doen is in hun dorp? Waar kunnen zij hier informatie over vinden? Hoe kunnen ouderen met elkaar in contact komen en elkaar steunen in datgene waar zij goed in zijn?
Dit zijn gedachten die mij al tijden bezig houden.

Toen ik ergens hoorde over het ontwikkelen van een app, een sociaal platform voor senioren, werd ik gelijk enthousiast. Een plaats in het digitale verkeer waar senioren alles kunnen vinden wat voor hen van belang is. Hier wil ik mij voor inzetten, voor de oudere generatie in mijn dorp en omgeving. Een sociaal platform voor de senioren in de Trynwâlden.

Het belangrijkste is natuurlijk de behoefte van onze oudere generatie. Waar zijn zij naar opzoek en wat missen zij in onze dorpen.
Hoe het platform gevuld moet worden is dus nog een heel proces.
Vanuit welzijnsorganisatie KEaRN is er een denktank Trynwâlden ontstaan waarbij verschillende organisatie betrokken zijn zoals de Zonnebloem, vrouwen van nu, Dorpsbelangen Oentsjerk en Oentsjerk, vrijwilligers, enz. Hier zijn al verschillende ideeën naar voren gebracht.

Op 9 oktober om 19.30 is er in het BoB gebouw in Oentsjerk een presentatie over een sociaal platform voor senioren. Iedereen die hier interesse en/of ideeën in heeft is van harte welkom.

Durf, doe. Trek je stoute schoenen aan. Soms moet je niet blijven denken. Soms moet je gewoon gaan.

Met hartelijke groet

Wieke Stormer