...altyd nijsgjirrich!

Schrijfmarathon Amnesty in Oerein

Mensenrechten schendingen, gewetens gevangenen, politieke gevangenen, martelingen, de doodstraf, er is helaas heel veel onrecht op de wereld. Wil jij meehelpen met één of misschien wel meerdere brieven te schrijven namens Amnesty International voor een rechtvaardigere wereld? Kom dan naar de schrijfmarathon in Oerein, Aldtsjerk op 11 december van 16:00-21:00 u.

 

Amnesty Trynwâlden is aanwezig met voorbeeldbrieven en er staan petities klaar om digitaal te ondertekenen. Naast de schrijfactie is er ook doorlopend de prachtige film Human te zien. Via deze film, vol interviews van allerlei mensen, krijgen we een kijkje in de wereld van de mensen voor wie we schrijven.
Misschien denk je: wat kan je nu bereiken met één brief? Nou, een heleboel! Het schrijven van brieven naar staatshoofden en andere autoriteiten om mensenrechtenschendingen aan de kaak te stellen is nog steeds het meest gebruikte actiemiddel van Amnesty International. Wereldwijd bestoken mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo’n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.
Op 10 december is het de dag van de rechten van de mens, dat is voor ons aanleiding om deze schrijfmarathon te organiseren.
Graag zien we jou bij de schrijfmarathon!

0 van 0