15:00 Mûnein/Readtsjerk

Koperensemble Fryslân Brass treedt op in het Readtsjerkje
Zondagmiddag 15 december 2019

Aanvang: 15.00 uur

FRYSLAN BRASS
In 1992 is de kopergroep Fryslân Brass opgericht door enkele bekende spelers uit de Friese brassbandtop.

De doelstelling van de oprichters was het publiek in een ontspannen sfeer te laten genieten van muziek op hoog niveau.
Vanaf het eerste concert in het Groningse Bourtange werd opgetreden zonder dirigent en werd de presentatie verzorgd door de eigen leden, waardoor een beter contact met het publiek ontstond.

Een aantal leden van het ensemble heeft een professionele muziekopleiding genoten en is werkzaam als dirigent, muziekleraar of jurylid.
Fryslân Brass heeft niet alleen in Friesland, maar ook buiten de provincie diverse concerten gegeven, onder meer in Elspeet, Leiden, Warmond, Haarlem en Aalten en zelfs twee concerten in Hannover. Daarnaast heeft Fryslân Brass in 2003 een concerttour naar Wenen en Boedapest gemaakt en vervolgens in 2008 nog een concertreis naar Tsjechië.

Fryslân Brass heeft inmiddels een zeer veelzijdig repertoire opgebouwd van klassieke tot moderne amusementsmuziek. Ook de humor ontbreekt niet op het programma.

Enkele recensies vanuit de media:
* Vaklui Fryslân Brass tonen meesterschap. * Technisch perfect en muzikaal van grote klasse. * Bewondering afdwingend optreden. * Een ensemble dat door een optelsom van muzikaal gedreven en technisch begaafde muzikanten met een lampje gezocht moet worden.

De kaartverkoop (€ 10,00) begint vanaf 14.30 uur aan de ingang van het kerkje.
Adres “Roodkerkje”: Kerkweg 17 te Roodkerk. Reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd!