...altyd nijsgjirrich!

Minister onderzoekt Noflik Wenje

Tijdens het algemeen overleg van de kamercommissie Verpleeghuiszorg heeft Maarten Hijink, 2e kamerlid voor de SP, vragen gesteld over de sluiting van Noflik Wenje, de kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie in Oentsjerk.

Nu de wachtlijsten voor dergelijke zorg oplopen vindt de SP het niet acceptabel dat een voorziening als Noflik Wenje wordt gesloten.

Minister De Jonge van volksgezondheid gaat er vanuit dat er een goede reden voor sluiting is. De SP betwijfelt dit. Hijink wees de minister er op dat Noflik Wenje nog maar 5 jaar bestaat en dat de bevolking van de Trynwalden zich niet ‘zomaar’ tegen sluiting verzet. De minister wil nu het naadje van de kous weten. Hij zal de situatie in Oentsjerk onderzoeken en hiervan schriftelijk verslag doen.

De belangengroep ‘Noflik Wenje moat bliuwe!’ heeft besloten om de minister bij zijn onderzoek te helpen en hem van informatie te voorzien. De inbreng van Maarten Hijink en het antwoord van de minister zijn terug te zien op https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/toenemende-wachtlijsten-verpleeghuizen

0 van 0