...altyd nijsgjirrich!

Meer controle nodig ‘hellingpas’ in haven Gytsjerk

De haven in Gytsjerk wordt tijdens de warme zomers door veel watersportliefhebbers gebruikt. Niet iedereen is echter in het bezit van de 'hellingpas' waarmee de hoge onderhoudskosten van de helling gefinancierd worden. Extra controle blijkt daarom noodzakelijk.

De Stichting ter bevordering van de Watersport in de Trynwâlden en omstreken is eigenaar van het haventerrein en de watersporthelling aan de Rinia van Nautawei Gytsjerk. Het bestuur van de Stichting is verantwoordelijk voor het onderhoud van het terrein en de helling, verzorgt de verhuur van de ligplaatsen in de haven en geeft hellingpassen uit voor het gebruik van de trailerhelling in de haven. Tevens is het doel van het bestuur, zoals de naam van de stichting dat al weergeeft, om de deelname aan de watersport te bevorderen, o.a. door het organiseren van activiteiten in en rond de haven.

Gebruik watersporthelling
In 2019 werd, met name in de warme periodes, veelvuldig gebruik gemaakt van de watersporthelling in de haven. Gebruikers van de trailerhelling hebben hiervoor een hellingpas nodig, die duidelijk zichtbaar op het dashboard van de auto moeten liggen. Het kwam echter regelmatig voor, dat ook niet bezitters van een hellingpas gebruik maakten van de watersporthelling van de stichting. Deze ‘overtreders’ werden hier door het bestuur zoveel mogelijk op aangesproken en bij niet aanwezigheid werd een verzoek tot betaling achter de ruitenwissers van de auto achtergelaten. In slechts een aantal gevallen leidde dit tot een nieuwe aanvraag voor een pas. Gezien de hoge kosten van het onderhoud van de helling, treft het bestuur in 2020 maatregelen om het clandestien voorkomen.

Aan de ingang van de jachthaven bevindt zich de trailerhelling. De helling is gratis te gebruiken voor huurders van een ligplaats. Niet-huurders kunnen een hellingpas aanvragen. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u een factuur. Na ontvangst van uw betaling zenden we u de hellingpas toe. De kosten voor een hellingpas bedragen €17,50 per jaar (excl. BTW) .

Kijk voor alle info op de website van jachthaven Gytsjerk.

In de PDF kunt u het volledige jaarverslag van 2019 van de haven van Gytsjerk lezen.