...altyd nijsgjirrich!

Nieuw spul voor speeltuin Aldtsjerk

Na bijna 25 jaar waren de speeltoestellen bij Sinnehonk in Aldtsjerk aan vervanging toe.

Sinds de opening in 1996 heeft de tijd zijn sporen nagelaten. Het houtwerk wordt er hier en daar niet beter op.  Het bedrijf Speeltoestellen ’t Faan uit Leek heeft het oude materiaal inmiddels verwijderd en plaatst het nieuwe spul.  Zo hebben de nieuwe schommels geen autobanden meer maar echte zittingen. Alles is vervaardigd van ongeschilderd duurzaam hout en daardoor oogt de tuin veel natuurlijker. Dat effect werd altijd al versterkt door de  aanwezige hoogteverschillen. Verder is er een sprookjesstoel en volgende week zal de kabelbaan afgemaakt worden en er komt ook een  waterpomp met gootjes en en watertafel waaraan de kinderen lekker kunnen bargje.
Ook het kleine speeltuintje aan het Eysingapad zal onder handen worden genomen. Als alles geplaatst is zal de gemeente zorgdragen voor de bestrating, zo melden de initiatiefnemers Anne Dorenbos en Jacob de Vries.

De opening in 1996 werd verricht de toenmalige wethouders Theunis Piersma en Julius van der Werff van Tytsjerkstaradiel.  Van dat openingsfeest is ook een fotoserie toegevoegd.