...altyd nijsgjirrich!

Aldtsjerk Foarút heeft zijn 23 woningen

De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel heeft unaniem besloten om Aldtsjerk de zo gewenste 23 woningen toe te kennen.

Aldtsjerk Foarút meldt hierover: “Dit maakt ons ongelooflijk blij. Het heeft wel iets van ons uithoudingsvermogen gevraagd, maar dat hindert niet, dat geeft ook aan dat we het als dorp echt graag willen. Wij willen over 10-20 jaren nog steeds een mooi levendig dorp zijn met een Feinteboun en een goede basisschool.
Is het nu klaar en kunnen we achterover leunen? Nee, zeker niet. We moeten nu de uitvoering van het plan in werking zetten. En dan gaat het uiteraard niet alleen over de woningen, maar over het hele plan.
We gaan nu verder praten met bepaalde partijen die het plan mogelijk kunnen maken, om te beginnen de landeigenaar, een ontwikkelende bouwer en de gemeente. Voor de aanvraag van vergunningen moeten de laatste onderzoeken worden gedaan en een aantal worden geactualiseerd.
We zullen de komende tijd via onze website informatie delen en – indien nodig – Aldtsjerksters om hulp of expertise vragen. We zijn nog niet zover dat we concreet kavels te koop kunnen aanbieden, maar uiteraard kunnen jullie wel jullie belangstelling tonen via het contactformulier.

Uitwerking van de plannen
In het plan gaan we realiseren:
een groot meer (10,5 ha)
10 starterstwoningen, twee en/of drie onder één kap
10 vrij sector woningen
3 woningen in combinatie met werken
7 recreatiewoningen
De komende weken gaan we het plan verder uitwerken.”

0 van 0