...altyd nijsgjirrich!

Expositie Rob Roukema en Tjabel Klok

In Galerie Bloemrijk Vertrouwen (GBV) aan de Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk is nog eenmaal een selectie foto's en schilderijen te zien van Rob Roukema uit Dokkum, GBV-exposant sinds 2008. Het werk gaat hierna naar zijn erfgenamen.

Tjabel Klok uit Opeinde past eigentijdse vormen, technieken, kleuren en glazuren toe in traditionele Raku techniek en werkt met Naked Raku techniek waarbij in de schalen en vazen een grafische weergave van ooit aanwezig glazuur blijft, al dan niet met aangebrachte Terra Sigilata (rode zegelaarde). Zijn werk in de actuele saggarfiring techniek wordt gestookt in een gasgestookte oven.
De expositie loopt van 17 juni t/m 15 juli 2020 en is alle dagen van de week op afspraak te bezichtigen (tel 058-2561176 of gbvexposities@gmail.com).