...altyd nijsgjirrich!

Kunst in de Trynwâlden: Ballet Trynwâlden bij installatie Yvonne Rehorst

De huidige Raamexpositie-installatie achter de hoge ramen aan de pleinzijde van Van Sminiaweg 70 loopt door in de borders van Galerie Bloemrijk Vertrouwen, kortweg GBV. De speelse installatie van Yvonne Rehorst uit Mûnein gaat over communicatie in tijden van Corona.

Leerlingen van Ballet Trynwâlden (Aldtsjerk) improviseerden daarbij, toen ze nog geen les mochten hebben in de zaal. Ze beeldden in ballet gevoelens uit die bij de poppetjes en symbolen in de border en keken heel aandachtig.
De balletmeisjes Tess en Feya traden 1 juli op in het radioprogramma Bjusterbaarlik van Rita Looij van RTV Kanaal30. Daar beeldden ze ook een verhaaltje uit met bewegingen en zonder woorden. Na afloop mochten ze in Aldtsjerk in de border een kleinood uitzoeken van Yvonne Rehorst. De expositie staat nog t/m 13 juli en  Bjusterbaarlik wordt op 8 juli herhaald van 16 tot 17 uur.

0 van 0