...altyd nijsgjirrich!

Avondvliegen ter voorbereiding op QRA Benelux

Jachtvliegtuigen van vliegbases Leeuwarden gaan in de week van maandag 24 augustus tot en met donderdag 27 augustus 2020 tot uiterlijk 23.00 uur vliegen.

Het trainen bij duisternis is noodzakelijk om de vliegers en het grondpersoneel optimaal voor te bereiden op de nationale taak; 24/7 inzetbaar zijn ter bescherming van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg.

Nachtzichtapparatuur
Speciaal voor het vliegen bij duisternis heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur, de zogenaamde Night Vision Goggles (NVG). Het vliegen met deze specifieke apparatuur vergt de nodige training.

Nationale taak
Vanaf 24 september 2020 tot en met 8 januari 2021 worden Nederlandse jachtvliegtuigen ingezet voor de QRA Benelux. Vliegbasis Volkel en Leeuwarden nemen deze taak afwisselend voor hun rekening. Gevechtsleiders van het Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM) bewaken permanent het luchtruim en sturen de jachtvliegtuigen aan.

Klik hier voor film

0 van 0