...altyd nijsgjirrich!

Afvalkalender in een nieuw jasje

Zoals ieder jaar valt half december de Afvalkalender op de mat bij onze inwoners in Friesland en Groningen. Dit jaar hebben we onze Afvalkalender geupcycled. Dat wil zeggen, hij is net zo vertrouwd, maar dan in een nieuw jasje. Alle informatie staat overzichtelijk bij elkaar.

Wie krijgt de afvalkalender?
De afvalkalender wordt bezorgd bij inwoners van de gemeenten Achtkarspelen, Ameland, Appingedam, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Waadhoeke en Weststellingwerf.
In de gemeenten, Harlingen, Heerenveen, Noardeast-Fryslân (voormalig Ferwerderadiel), Ooststellingwerf, Opsterland en Terschelling wordt de afvalkalender alleen digitaal verstrekt.

Zijn er gewijzigde routes?
Om de inzameling van huishoudelijk afval zo duurzaam mogelijk te doen, optimaliseren we regelmatig de routes. Het kan dus zijn dat er in het nieuwe jaar iets verandert. We verzoeken onze inwoners daarom goed op de afvalkalender te kijken, of de Omrin Afvalapp (met handige reminder) te downloaden. De inzameling van huishoudelijk afval doen we met voertuigen die rijden op groengas gemaakt uit het ingezamelde afval.

Samen voor een schone en duurzame wereld
Om de hoeveelheid afval te verkleinen, is het belangrijk om afval goed te scheiden. Tips over afval scheiden staan op www.samenhalenwealleseruit.nl.