...altyd nijsgjirrich!

Trynwâldster inzamelingsdagen: Oliebollen!

De deur op de Boerfinne stond open, maar men kon ook wel op de reuk afgaan waar op oudjaarsdag de oliebollen gebakken werden.....

Binnen waren 5 mannen druk met het bakken van ongeveer 2500 oliebollen. Om 03.00 uur werd de olie aangezet in de bakovens. Er was een uur voor nodig om de olie op temperatuur te krijgen. Het daadwerkelijke bakken met ±300 per uur begon daarna. Het deeg werd gedraaid met verschillende recepten; naturel, met krenten en met krenten en appel. Vanaf 10 uur waren de bestelde oliebollen af te halen bij It Wapen fan Fryslân in Oentsjerk.

De Trynwâldster inzamelingsdagen worden georganiseerd door zo’n tien vrijwilligers die dit jaar de financiële hulp aan de stichting ALS hebben toegezegd. Meer info over deze stichting is hier te vinden. Met meerdere acties zoals bijvoorbeeld de verkoop van paling, worst en zalm, kerstbomen of met het organiseren van een digitale bingo probeert men geld binnen te halen om de stichting ALS te steunen.

De opbrengst wordt later bekend gemaakt.

(Klik op de foto hieronder voor een vergroting.)