...altyd nijsgjirrich!

Nieuws van de vliegbasis – februari 2021

In de week van 15 tot en met 18 februari wordt er vanaf vliegbasis Leeuwarden voor de laatste keer dit voorjaar in de avonduren gevlogen. Daarmee komen week 10 en 11 te vervallen. De vluchten vinden van maandag tot en met donderdag plaats. In de eerste 4 weken zijn genoeg trainingsmissies gevlogen om iedereen voldoende getraind te krijgen. […]

In de week van 15 tot en met 18 februari wordt er vanaf vliegbasis Leeuwarden voor de laatste keer dit voorjaar in de avonduren gevlogen. Daarmee komen week 10 en 11 te vervallen. De vluchten vinden van maandag tot en met donderdag plaats.

In de eerste 4 weken zijn genoeg trainingsmissies gevlogen om iedereen voldoende getraind te krijgen. Mocht u desondanks toch een vliegtuig horen boven onze provincie, dan kan dat. Ook NAVO-partners mogen gebruik maken van ons luchtruim.

Meer informatie over het avondvliegen vindt u hier:
https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen/nieuws/2021/01/04/meer-militaire-vliegactiviteit-boven-nederland

Apache gevechtshelikopters trainen in Noord-Nederland tijdens oefening Redskin Fury

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 februari trainen Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (Koninklijke Luchtmacht) in Noord-Nederland.

Tijdens de oefening Redskin Fury vliegen de Apache helikopters mogelijk boven de gemeenten Achtkarspelen, Assen, Dantumadeel, Heerenveen, Leeuwarden, Midden-Drenthe, Noordenveld, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel en Westerkwartier. De procedures die de Apache gevechtshelikopters trainen vinden in de middag vanaf 14.30 uur en avond bij duister plaats tot  uiterlijk 23.00 uur.

Meer informatie over de oefening vindt u hier: https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen/downloads/besluiten/2021/01/04/oefening-redskin-fury

Close air support oefening Marnewaard 

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 februari ondersteunen jachtvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht en een civiel vliegtuig de oefening Purple Windmill van collega’s van de Koninklijke Landmacht boven de Marnewaard.

De oefening is nodig om de doelaanwijzers op de grond, de zogeheten Joint Terminal Attack Controllers (JTAC), op het vereiste niveau te houden.

Meer informatie over vliegbewegingen vindt u hier: https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen

Fly by F-16’s

Een aantal vliegers ‘vliegen uit’ – zie de tekst bij de foto – en namen op gepaste wijze afscheid van Vliegbasis Leeuwarden.

0 van 0